RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Приходить відмова українською мовою: Мексика не хоче приймати туристів із Росії, фотофакт

При оформленні електронного дозволу в'їзду до Мексики на сайті дипмісії громадянам Росії надходить відмова українською мовою.

Про це повідомляє РІА "Новости" на своєму Telegram-каналі.

Так, щоб російський турист потрапив до Мексики, йому з 2017 року дозволено приземлитися в країну електронною візою і лише літаком. На сайті посольства Мексики йдеться, що дозвіл можна не оформляти лише тим, хто має візу країни, що входить до Шенгенської зони, а також постійний дозвіл на проживання від кількох країн. Щоб оформити дозвіл онлайн, потрібно вказати в анкеті на сайті дипмісії особисті дані, громадянство та дати відвідування Мексики.

Так можна було зробити дотепер, тому що якщо зараз вказати громадянство "Росія", то після заповнення анкети на екрані одразу ж спливає текст українською мовою. У ньому повідомляють росіянина, що анкета не оброблена.

"На жаль, вимушені повідомити, що Ваш запит на отримання електронної авторизації (SAE) не може бути оброблений. Якщо Ви маєте намір поїхати до Мексики, Ви можете звернутися до мексиканського консульства для отримання візи", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, 20 лютого, за чотири дні до повномасштабної війни в Україні, українці, які мешкають у Мексиці, організували марш "Україна чинить опір!". З українськими прапорами вони пройшли до Ангела Незалежності в Мехіко, щоб привернути увагу до тоді ще тільки нависаючої небезпеки російського вторгнення до нашої країни.