RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

США оголосять про закупівлю передової системи ППО для України - CNN

Вже цього тижня США планують оприлюднити інформацію про закупівлю для України вдосконаленого комплексу протиракетної та протиповітряної оборони середньої та великої дальності.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

"У відповідь на запити українських військових цього тижня, ймовірно, буде оголошено про закупівлю удосконаленої системи протиракетної оборони середньої та великої дальності та іншої військової допомоги, включаючи додаткові артилерійські боєприпаси та контрбатарейні радари", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що, за попередньою інформацією, президент США Джо Байден 26 червня у Німеччині на саміті зустрічався з лідерами країн "Великої сімки". Здебільшого зустріч була присвячена Україні. Крім того, президент Америки заявив, що США нададуть Україні "досконаліші ракетні системи та боєприпаси" для протистояння російській агресії.

Відомо, що українські офіційні особи запросили систему протиракетної оборони, відому як система NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System), яка може вражати цілі на відстані понад 160 км.

Раніше ми публікували повний список переданого США озброєння для ЗСУ за весь час війни.