RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У США пронісся гігантський водяний смерч: вражаючі фото та відео

В американському штаті Флорида вздовж узбережжя Дастіна, місцеві жителі зафіксували незвичайне погодне явище - водяний смерч, що піднімається на кілька метрів над рівнем води і не на жарт злякав людей.

Про це повідомляє Dailymail.

Гігантську воронку помітив один із місцевих жителів, що йшов на роботу, близько 7 години ранку у вівторок, 16 серпня 2022 року в районі, відомому як Панхандл. За попередніми даними, смерч був викликаний сильними штормами, що промчали над затокою. Варто відзначити, що цей вихровий стовп повітря та водяного туману, який утворюється при швидкому зростанні купчастих хмар, може підніматися у повітря на кілька метрів і називається водяним торнадо.

Згідно з метеорологічними даними, біля берегової лінії виникла сильна гроза, яка викликала воронку, що рухалася на південний схід морем. Національна метеорологічна служба негайно попередила місцевих жителів, особливо човнярів та плавців триматися подалі від води.

Зазначається, що цей водяний смерч є п'ятим зареєстрованим цього літа в районі Панхандл у Флориді, але даних про ці погодні явища немає, і експерти не впевнені, як часто вони зазвичай відбуваються.

Раніше ми писали, що в Австралії після шторму над пляжем промайнули одразу п'ять смерчів.