RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія хоче втрутитися у вибори до Конгресу США: розслідування NYT

Росія вкотре намагається втрутитися в результати проміжних виборів до Конгресу США, щоб знизити рівень підтримки України.

Про це йдеться у матеріалі видання The New York Times.

За даними журналістів, Росія активізувала свої ботоферми, щоб втрутитися у результати проміжних виборів до Конгресу.

Читайте також: Російська рулетка: навіщо Маск підіграв Путіну

У соцмережах зросла кількість публікацій, в яких очорнюють чинного президента Байдена та інших видатних демократів, у тому числі у непристойній формі. Більше того, ботоферми намагаються маніпулювати думкою суспільства щодо того, що США, використовуючи гроші платників податків, надають усіляку підтримку Україні.

Росія, здійснюючи кампанію з дезінформації, як вважають у The NYT, намагається розпалити гнів консервативних виборців та підірвати довіру до американської виборчої системи. Крім цього, за словами журналістів, робота ботоферм спрямована на те, щоб підірвати велику військову допомогу Збройним силам України.

Багато з облікових записів, які були виявлені розслідувачами, раніше використовувалися агентством новин, що називає себе "відділом новин для громадян Америки та Європи". Meta раніше пов'язувала це "ЗМІ" з російськими інформаційними кампаніями, які здійснювали Агентство інтернет-досліджень. За цією організацією стоїть голова приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин, якого також називають "кухарем Путіна".

Після попередніх кампаній та викриття аккаунти з ботоферм було деактивовано. Однак, як зазначають журналісти, облікові записи знову стали активними у вересні та жовтні 2022 року.

У розслідуванні The NYT сказано, що публікації ботоферм націлені на кандидатів-демократів у найбільш спірних штатах, зокрема в Огайо, Арізоні та Пенсільванії.

Раніше ми розповідали, що в США вигадали нове покарання для Росії за війну з Україною.