RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У США відбулися вибори: онлайн, проміжні результати та всі важливі події

8 листопада у Спололучених Штатах відбулися проміжні вибори, на яких американці обрали Палату представників, третину Сенату, законодавчі збори та губернаторів у 36 штатах. Як відомо, результати виборів вплинуть на політику президента США Джо Байдена, зокрема, щодо допомоги Україні.

"Апостроф" стежить за подіями в режимі онлайн. (Оновлення подій відбувається за київським часом з різницею у 7 годин).

21:00 Контроль демократів та республіканців над Сенатом та Палатою представників все ще висить на волосині. Занадто рано говорити про результати перегонів, оскільки підрахунок голосів у Неваді та Арізоні затягується, а в штаті Джорджія є велика ймовірність другого туру виборів кандидата до Сенату. Нагадаємо, що там триває боротьба між демократом Уорноком та республіканцем Волкером, які поки що не набрали необхідних для перемоги 50% голосів.

20:53 ABC знову оновила підрахунки проміжних виборів у США-2022. У Сенаті знову нічия, а Палата представників залишається за республіканцями.

20:20 У штаті Арізона офіційні результати проміжних виборів очікуються не раніше ніж у п'ятницю. Арізона є одним із ключових штатів у боротьбі за контроль над Сенатом, де на даний момент демократ Келлі виграє у республіканця Мастерса з 51,4% голосів проти 46,4%.

19:43 Поки залишається незрозумілим, яка партія контролюватиме Палату представників і Сенат, оскільки голоси все ще підраховуються, а ключові кандидати йдуть пліч-о-пліч, включно з перегонами в Джорджії та Неваді.

19:20 Байден анонсував виступ з приводу минулих проміжних виборів о 23:00 за Києвом.

19:00 Результати голосування за кандидата в Сенат у Неваді можуть бути об'явлені не раніше вихідних. Про це повідомляє репортер The Nevada Independent.

"Закон штату говорить, що мають бути підраховані будь-які бюлетені, які надійшли поштою, на яких було проставлено поштовий штемпель у день виборів або раніше, до суботи о 17:00. І оскільки п’ятниця є федеральним святом, Днем ветеранів, остаточні результати можуть бути відомі лише в суботу", - сказав він на MSNBC.

Станом на цю годину республіканець Лаксальт перемагає з результатом 49,9%. У демократа Кортес-Масто 47,2%.

18:40 Сенатор від Республіканської партії Рон Джонсон переобирається на третій термін у штаті Вісконсін з мінімальною перемогою над демократом Манделою Барнсом, повідомляє NBC News.

18:35 CNN також оновила результати. За їхніми даними, республіканці утримують більшість не тільки в Палаті представників, а й мінімально в Сенаті.

17:45 Телекомпанія ABC оновила підрахунки проміжних виборів у США-2022. У Палаті представників більшість залишається за республіканцями. У Сенаті лідерство утримують демократи.

17:13 Представниця Республіканської партії Ненсі Мейс "обережно оптимістично налаштована" щодо того, що республіканці отримають більшість у Палаті представників, пише CNN. Вона також сказала, що не підтримує на даному етапі будь-які спроби імпічменту президента Джо Байдена, якщо Республіканська партія займе Палату представників.

16:45 Влада Джорджії заявила про ймовірність другого туру виборів кандидатів у Сенат 6 грудня.

"Притому що офіційні особи округу все ще проводять ретельну роботу з підрахунку голосів, ми вважаємо, що можна з упевненістю сказати, що тут, у Джорджії, відбудеться другий тур виборів до Сенату США, намічений на 6 грудня", - повідомили в офісі секретаря штату .

16:16 Радник Трампа повідомив CNN, що колишній президент лютує від розчаруючих результатів Республіканської партії минулої ночі на проміжних виборах. При цьому, як сказав співрозмовник, малоймовірно, що Трамп відкладе своє очікуване президентське оголошення, тому що "надто принизливо відкладати".

15:25 Доля сенату США вирішується у 4 штатах:

  • Арізона (підраховані 68%) – демократ Келлі 51,9%, республіканець Мастерс 45,9%;
  • Джорджія (підраховано 96%) – демократ Уорнок 49,2%, республіканець Уокер 48,7%;
  • Невада (підраховані 80%) – республіканець Лаксальт 49,9%, демократ Кортес-Масто 47,2%;
  • Вісконсін (підраховані 94%) – республіканець Джонсон 50,5%, демократ Барнс 49,3%.

Фото: NBC

Якщо місця в Сенаті розділяться порівну, контроль все одно залишиться за демократами, оскільки вирішальний голос у патових ситуаціях залишається за віце-президентом Камалою Харріс від Демократичної партії.

14:57 Колишня помічниця Дональда Трампа Сара Метьюз звинуватила колишнього президента у тому, що республіканці не отримали тієї підтримки від громадян, на яку розраховували. Більше того, вона виступила проти того, щоб Трамп балотувався у президенти у 2024 році, передає CNN.

"Я вважаю, що вчорашній вечір був найбільшим показником того, що Дональд Трамп не повинен бути кандидатом від Республіканської партії в 2024 році. Він коштував республіканцям виграшних місць, підтримуючи кепських кандидатів", - заявила вона.

14:30 У ряді американських штатів до Конгресу вперше обрано жінок. Так, жінка-сенатор була вперше обрана від штату Алабама, виборці в Арканзасі та Нью-Йорку вперше обрали жінок на посаду губернатора.

Крім того, в Массачусетсі вперше губернатором обрали представницю ЛГБТ, а в Каліфорнії було обрано іммігранта та представника ЛГБТ-спільноти демократа Роберта Гарсіа, повідомляє CNN.

13:58 Такі результати проміжних голосувань публікує CNN. Палата представників залишається під більшістю республіканців, тоді як у Сенаті голоси розділилися порівну.

13:33 В одному з ключових штатів – Джорджія – перемога на виборах у якому може вирішити, хто контролюватиме Сенат США, може відбутися другий тур. Якщо жоден з кандидатів не перевищить 50% бар’єр, Рафаель Уорнок і Гершел Волкер пройдуть до другого туру виборів 6 грудня. Наразі ж обидва кандидати набирають по 49% голосів.

13:05 Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що попри результати проміжних виборів відносини між Росією та США залишаться поганими.

12:30 Спікер Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі заявила, що її партія спростувала передвиборчі прогнози про те, що вони розгромно втратять більшість та додала, що остаточний результат виборів ще невідомий.

Водночас лідер меншості в Палаті представників, республіканець Кевін Маккарті вважає, що його партія поверне контроль над Палатою.

11:55 Прогнозуються досить запеклі бої за Сенат у чотирьох найбільш напружених штатах:

У Джорджії тривають перегони між республіканцем Гершелем Волкером і демократом Рафаелем Уорноком. А у разі програшу демократів, їм доведеться утримувати Неваду та Арізону, щоб зберегти контроль над Сенатом.

У Неваді йде змагання між чинним демократом Кетрін Кортес Масто та її суперником від Республіканської партії Адамом Лаксальтом. А в Арізоні змагаються демократ Марк Келлі та республіканець Блейк Мастерс.

У Вісконсіні демократ Мандела Барнс протистоїть республіканцю Рону Джонсону.

А от в найбільш популярному на проміжних виборах штаті Пенсільванії про свою перемогу оголосив демократ Джон Феттерман. Він змагається з республіканцем Мехметом Озом.

11:30 Лідер республіканців у Палаті представників США Кевін Маккарті переобрався від Каліфорнії. Саме він може стати спікером Палати замість демократки Ненсі Пелосі, яка також була переобрана до Палати представників.

Кевін МаккартіФото: nbcnews.com

11:20 Американська конгресвумен українського походження Вікторія Спартц переобралася до Палати представників, свідчать підрахунки CNN.

11:04 На тлі проміжних виборів до Конгресу колишній президент Дональд Трамп заявив, що США за Байдена перетворилися на "великий жирний провал": "Все втрачено, з нас сміється весь світ".

10:50 Республіканець Ренд Пол, який блокував військову допомогу Україні, переобрався в Сенат США, випливає з розрахунків NBC.

10:41 За оновленими підрахунками телеканалу NBC, республіканці лідирують у Палаті представників із 220 місцями проти 215 у демократів.

10:30 Телекомпанія ABC публікує підрахунки проміжних виборів у США-2022. За їхніми даними, Республіканська партія поки що забирає більшість у Палаті представників. А ось у Сенаті, поки що, лідирує Демократична партія з відривом лише в один голос.

Підрахунок голосів в Палату представників

Підрахунок голосів у Сенат