RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Сніговий апокаліпсис у США: кількість жертв зростає щогодини

Снігова буря зі значним зниженням температури повітря до -50°С лютує у Сполучених Штатах. Вона забрала життя щонайменше 34 людей, точну кількість жертв поки що встановити неможливо.

Про це повідомили в NPR.

Цей сніговий шторм пронісся від Великих озер поблизу Канади до каньйону Ріо-Гранде вздовж кордону США з Мексикою, завітавши в декілька американських штатів. Зокрема, найбільше загиблих внаслідок бурі зараз зафіксовано у штаті Нью-Йорк - 13 людей.

Читайте також: Початок 2023 року несе в Україну аномальну погоду: чого очікувати в січні

"Деякі загиблі були знайдені в автомобілях, деякі - на вулиці в кучугурах. Ми знаємо, що є люди, які застрягли в машинах і просиділи там понад два дні", - сказав глава округу Ері в Нью-Йорку Марк Полонкарз.

Крім того, через негоду в США скасували близько 1707 внутрішніх та міжнародних рейсів, а місцевих закликають відмовитися від водіння авто. Також у країні від штату Мен до Вашингтону снігова буря знеструмила населені пункти.

Снігу випало понад 100 см, а швидкість морозного вітру сягала 64 км/год. За даними Національної метеорологічної служби, приблизно 60% населення США зіткнулися з наслідками снігової бурі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що минулої зими в США оголошували режим надзвичайного стану через потужну снігову бурю.