RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Відкритий для компромісу": Байден готовий до поступок заради допомоги Україні

Після провалу голосування за законопроект про виділення допомоги Україні та Ізраїлю в Конгресі, адміністрація президента Джо Байдена готова до компромісу щодо посилення безпеки кордонів США, щоб забезпечити підтримку у наданні всього необхідного партнерам.

Про це пише Reuters.

Читайте також: Ленд-ліз, спроба №2: у США вигадали, як обійти опір республіканців

Згідно з інформацією агентства, Білий дім і Конгрес США поспішають укласти угоду, яка передбачала б надання військової допомоги двом країнам-союзникам і водночас перешкоджала нелегальній імміграції через кордон США та Мексики.

Так, президент США Джо Байден заявив, що готовий піти на значні поступки щодо безпеки кордону. Білий дім було відкрито, зокрема, підвищення стандартів для первинної перевірки кандидатів отримання притулку. Крім того, адміністрація Байдена розглядає певну форму положення про "безпечну третю країну" - можливість відмовляти в притулку мігрантам, які проїжджають через іншу країну на шляху до США. Іншим можливим пунктом домовленості може бути розширення процесу швидкої депортації, відомого як "прискорене виселення". Ця процедура діятиме по всій країні, а не лише на кордоні.

Представник Білого дому Анджело Фернандес Ернандес сказав, що Байден ясно дав зрозуміти, що ситуація на кордоні є проблемною, і Конгрес США має вжити заходів, щоб її виправити.

"Президент сказав, що він відкритий до компромісу", - наголосив він.

Зазначається, що Палата представників США, яку очолюють республіканці, планує завершити роботу до 14 грудня, тому на ухвалення законопроекту про допомогу Україні залишається мало часу. Подібні часові межі має і Сенат, який очолює Демократична партія.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна передала Пентагону список "зброї перемоги" над Росією.

  • Вас також може зацікавити:

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: у США назвали нову дату

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум