RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Республіканці в Конгресі розробили "План перемоги в Україні": вимагають передати більше зброї

Три комітети Палати представників Конгресу США, очолювані республіканцями, оприлюднили документ, в якому критикують адміністрацію президента Байдена за недостатню допомогу Україні у війні проти Росії і вимагають від нього рішучих дій.

Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Цей день настав: у Байдена вигадали, звідки взяти гроші на допомогу Україні

Повідомляється, що запропонований "План перемоги в Україні" за підписом голів комітету в закордонних справах Майкла Маккола, комітету у справах збройних сил Майка Роджерса та комітету з питань розвідки Майка Тернера був розроблений ще наприкінці минулого року, але він став предметом обговорення в експертному середовищі саме зараз.

У поясненні до плану зазначається, що він "має на меті відповісти на критичні питання щодо підтримки України з боку США та їхніх союзників і представити план перемоги, у якому ми виграємо, а Росія програє".

"Росія та альянс, що складається з Китаю, Ірану і його маріонеток (таких як ХАМАС і Хезболла) та Північної Кореї, працюють разом, щоб підірвати американські інтереси в усьому світі, ідеться в документі. Їхньою метою є послаблення економіки США, розпад ключових альянсів і встановлення нового світового порядку тоталітаризму. Від часів Другої світової війни Сполучені Штати не стикалися з небезпечнішим набором супротивників", - вважають автори плану.

Також республіканці Палати представників переконані, що президент Байден повинен представити план перемоги, який заслуговує на довіру, й надати Україні зброю, необхідну для перемоги якомога швидше.

На думку авторів документа, від першого дня війни "виснажливі вагання Байдена щодо надання Україні критично важливої зброї відтермінували українську перемогу". Україні потрібен найбільш далекобійний варіант ATACMS (не на 160, а на 300 км), літаки F-16, а також достатня кількість касетних боєприпасів, артилерії, засобів ППО і бронетехніки, щоб змінити ситуацію на полі бою. Ця затримка коштує життів українців і американських платників податків, наголошують голови трьох комітетів.

Вони вказують, що шлях до перемоги для України потребуватиме, по-перше, швидкого надання їй критично важливої зброї; по-друге, посилення санкцій проти режиму Путіна; по-третє, передачі Україні 300 млрд заморожених російських суверенних активів.

Також зазначається, що у відсотковому відношенні до ВВП Сполучені Штати займають лише 30-те місце за обсягом допомоги Україні. Значно більші внески роблять Польща, країни Балтії, Велика Британія, Норвегія та інші держави. Щодо військової допомоги, то США посідають 14-те місце, відстаючи від Європи, наголошують конгресмени.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США надасть Україні новий пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів.

  • Вас також може зацікавити:

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: у США назвали нову дату

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

Ленд-ліз, спроба №2: у США вигадали, як обійти опір республіканців