RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Байден на тлі замаху на Трампа: "Політика не має бути «полем вбивства»"

Президент США Джо Байден засудив напад на Дональда Трампа, заявивши, що "політика ніколи не повинна бути буквальним полем вбивства". Він закликав американців "охолонути" в політиці.

Про це повідомляє The Telegraph.

В повідомленні зауважується, що Байден засудив політичне насильство у своїй промові, яку він оголосив у неділю ввечері. Промова була спрямована на об'єднання розділеної нації. В ній президент США заявив, що політика ніколи не повинна бути "полем для вбивств".

Байден, виступаючи з Овального кабінету, закликав американців "охолонути" і знизити політичну температуру після спроби вбивства Дональда Трампа на мітингу в суботу: "Я хочу поговорити з вами сьогодні ввечері про необхідність знизити температуру в нашій політиці і пам'ятати, що коли ми не згодні, ми не вороги, ми сусіди, ми друзі, колеги, громадяни і, що найголовніше, ми співвітчизники-американці. Ми повинні стояти разом".

"Розбіжності неминучі в американській демократії, це частина людської природи, - сказав він. – Але політика ніколи не повинна бути буквальним полем битви або, не дай Боже, полем вбивства".

Раніше ми також писали, що правоохоронці знайшли вибухівку в автівці, а також у будинку нападника, який стріляв у суботу в кандидата у президенти США Дональда Трампа.