RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Трамп заявив, що зупинить будь-яку війну телефонним дзвінком

Кандидат на президентських виборах США Дональд Трамп вказав, що міг би зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком.

На цьому він наголосив під час своєї промови на з'їзді Республіканської партії, передає "Голос Америки".

У своїй промові він порушив питання війни в Україні та інших конфліктів, які виникали останнім часом. За його словами, шляхом перемоги на виборах у листопаді "роки війни, хаосу та слабкості закінчаться". Він також згадав, що при ньому не було жодних воєн, за винятком ІДІЛу. Трамп в свою чергу зможе зупинити будь-яку війну лише телефонним дзвінком.

"За президента Буша, Росія вторглася в Грузію. За президента Обами, Росія захопила Крим. За нинішньої адміністрації, Росія прагне захопити усю Україну. За президента Трампа Росія нічого не забрала. Подивіться на напад на Ізраїль. Подивіться, що відбувається з Україною. Міста просто розбомбили. Як люди можуть так жити? Там будівлі рівняють з землею. Почалося це з катастрофічного виведення військ з Афганістану, найгіршого приниження в історії нашої країни. Підбадьорена тією катастрофою, Росія вторглася в Україну, вони побачили цю групу людей, які виявились некомпетентними", - сказав Трамп.

"Я зупиню ці війни лише телефонним дзвінком. Я можу зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком", – зауважив кандидат в президенти США.

Нагадаємо, раніше американські медіа анонсували телефонну розмову Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського.