RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Гарріс заручилася достатньою підтримкою для висування на вибори від партії

Віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала підтримку достатньої кількості делегатів Демократичної партії для того, щоб перемогти в номінації на посаду президента у серпні.

Про це пише CNN та Associated Press (AP).

Відповідно до даних, підтримку Харріс висловили щонайменше 2668 делегатів, при цьому для схвалення її кандидатури у першому турі потрібні голоси 1976 однопартійців.

CNN в свою чергу вказує, що її вже підтримали значно більше, ніж 1 976 делегатів: "Гарріс перетнула поріг на тлі хвилі підтримки з боку делегацій штатів у понеділок увечері".

Згідно з планом, представленим офіційними особами Демократичної партії в понеділок, очікується, що делегати проголосують за затвердження Гарріс в ролі кандидата до 7 серпня.

Сама Камала Гарріс, за повідомленням CNN, відсвяткувала отримання достатньої кількості голосів делегатів для перемоги, заявивши:

"Сьогодні я пишаюся тим, що заручилася широкою підтримкою, необхідною для того, щоб стати номінантом від нашої партії, і як дочка Каліфорнії, я пишаюся тим, що делегація мого рідного штату допомогла вивести нашу кампанію на перше місце. Я з нетерпінням чекаю на те, що незабаром офіційно прийму номінацію".

Гарріс пообіцяла "дати бій" Дональду Трампу:

"Протягом наступних кількох місяців я буду подорожувати країною, розмовляючи з американцями про все, що стоїть на кону. Я маю намір об'єднати нашу партію, об'єднати нашу націю і перемогти Дональда Трампа в листопаді".

"Апостроф" раніше також писав, що вихід Байдена з президентських перегонів приносить демократам рекордні суми.