RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Як курський прорив вплине на позиції щодо України Гарріс та Трампа – американський політик дав прогноз

Кандидати в президенти США Камала Гарріс та Дональд Трамп можуть позитивно оцінити бойові дії в Курській області РФ, оскільки це посилює позиції України.

Про це повідомив депутат федерального округу штату Вісконсин Юрій Рашкін в інтерв'ю для "Сейчас".

Він зазначив, що позиція кандидатки від Демократичної партії Камали Гарріс гармонізована з курсом чинного президента США Джозефа Байдена щодо поступової допомоги Україні та збільшення військового потенціалу ЗСУ, одночасно з виснаженням РФ, а події під Курськом демонструють правильність цієї стратегії.

"Ми вступаємо в сіру зону непередбачуваності, адже знаходимося в останні місяці адміністрації Байдена, і ми знаємо, що всіх цих людей замінять. Це може допомогти у разі президентства Камали Гарріс – їй, коли вона займатиметься протистоянням із Путіним, допомогою України, це (операція під Курськом) може дуже допомогти. Коли Байден думає про те, як в історії його згадуватимуть, то обмін ув'язненими, допомога Україні, що посилюється, говорять про те, що в ці місяці є причини очікувати на якісь зміни", - зазначив політик.

Водночас кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, який анонсував роботу щодо швидкого завершення російсько-української війни, може розраховувати на Україну в сильній позиції за столом переговорів, і відповідно її інтереси не будуть проігноровані.

"Якщо на виборах раптом прийде до влади Дональд Трамп – він же анонсував, що будуть переговори між Україною та Росією. Тому, коли ці переговори, як ласо, накидатимуть на обидві сторони, потрібно, щоб позиції України за столом переговорів виявилися ще кращими", — Юрій Рашкін.

Раніше портал Deepstate повідомив, що під час операції Сил оборони України на території Курської області РФ з 6 серпня було звільнено кілька населених пунктів, а один із них оточений.

Спікерка Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу заявила про підтримку американською владою України в контексті початку бойових дій в Курській області РФ і нагадала, що саме з Курщини російські війська атакували українські міста, тому ЗСУ мають право дати відсіч.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАмерика
Теги: