RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

У США вказали на зростаючу роль Камали Гарріс у допомозі Україні

Віце-президентка та кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс бере дедалі активнішу участь у наданні військової допомоги Україні від США.

Про це повідомив супервайзер федерального округу Рок штату Вісконсин Юрій Рашкін в інтерв'ю для "Фабрики новин".

За його словами, Гарріс намагається комбінувати повноваження на посаді віце-президента у цих питаннях і одночасно стримувати риторику про зовнішню політику, оскільки є кандидатом у президенти.

"Ми все частіше чуємо, що у всіх рішеннях (про допомогу Україні) брала активну роль Камала Гарріс. Її почали активно вводити у всі ці процеси, вона тепер частина цієї формули. Вона зараз використовує свої повноваження віце-президента, щоб показати, що вона як би всередині, і одночасно зовні, адже є кандидаткою у президенти", - зазначив він.

Фото: the conservative tribune

Як зазначив американський політик, Гарріс ймовірно не ініціюватиме питання допомоги Україні на дебатах зі своїм опонентом Дональдом Трампом, оскільки має намір продовжувати курс демократів. При цьому сам Трамп має нові стратегії щодо України та може порушити це питання.

"На дебатах Камала Гарріс не говоритиме про Україну, окрім як загалом, що вона підтримає союзників, а також, що Дональд Трамп хоче розвалити НАТО, і далі за списком. А Трамп не проти затягти Україну на цей ринг (дебати), може, щоб обговорити план Помпео чи гроші", - зазначив Рашкін.

Раніше Юрій Рашкін висловлював думку, що кандидати у президенти США Камала Харріс та Дональд Трамп мають позитивно оцінювати перенесення бойових дій у Курську область РФ, оскільки це посилює позиції України.