RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Світ

Новини

17 вересня

Всі новини

F-16 Повітряних сил ЗСУ можуть значно посилити - у США повідомили новину

Конгресмени США погодили рекомендацію щодо можливості направити в Україну західних льотчиків-ветеранів з досвідом пілотування F-16 для посилення українських Військово-повітряних Сил.

Про це повідомив російський опозиційний діяч, який проживає в США, публіцист Андрій Піонтковський в ефірі у Марка Фейгіна.

Він зазначив, що представники демократичної адміністрації президента США Джо Байдена мають бути зацікавлені в якнайшвидшій реалізації цього проекту для підтримки України, оскільки не показали лідерства у питанні врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту.

"В американську політику повертається міжнародна політика і два фронти: ізраїльський та український. Ізраїльський ("фронт") демократи напевно пр***али, але тепер у них є можливість частково реабілітуватися - виконати вимогу делегації конгресменів двох партій, яка приїхала з Києва. Це щодо оснащення Повітряних сил України західними льотчиками (з досвідом пілотування F-16). Ця рекомендація узгоджена в Конгресі, і сподіваюся, вона запуститься ще за байденівської адміністрації", - заявив він.

Фото: Getty Images

Як зазначив публіцист, вже після ухвалення цієї рекомендації на рівні президента США знадобиться ще кілька місяців, щоб ініціатива запрацювала, таким чином посилення флоту F-16 України можна очікувати наприкінці осені.

"Це займе місяці два – створення інфраструктури, підготовка льотчиків та аеродромів, диспетчерів. Завдяки цьому Повітряні сили України зможуть ще сильніше відтіснити агресора”, - зазначив Андрій Піонтковський.

Раніше стало відомо, що в операції операції ЗСУ бере участь флот винищувачів ЗСУ, однак серед них не помітили F-16.