RU  UA  EN

Четвер, 12 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

12 вересня

Всі новини

"Україна посилає меседж" — як у партії Трампа відреагували на операцію ЗСУ під Курськом

Збройні сили України проведенням операції в Курській області РФ показали, що Кремль не піде на ядерну ескалацію, і в Республіканській партії США сприймають це як сигнал щодо посилення допомоги Україні.

Про це сказав член Республіканської партії США у штаті Нью-Йорк, президент клубу імені Р.Рейгана Борис Пінкус в інтерв'ю для "24 каналу".

За його словами, українські війська вже фактично забезпечили "буферну зону" у Курській області РФ і мають різні варіанти для продовження наступу, що говорить про те, що саме Україна має стратегічну ініціативу у війні.

"ЗСУ вчинили фурор, просунувшись на територію Росії на Курському напрямку, більш того, є ознаки того, що ЗСУ починають просуватися в 5 напрямках на території Курської області. І це вже дуже цікаво. Сейм стає природним кордоном, який розділяє територію, захоплену ЗСУ, і територію Росії, звідки можуть здійснюватися атаки. Тим самим Україна посилає меседж нам, американцям, показуючи, що ЗСУ вміють досягати того, що страшно було уявити", - заявив він.

За словами Пінкуса, чинна доктрина адміністрації Джо Байдена про обмеження допомоги Україні після курського прориву зжила себе, і тепер США мають показати більше лідерства у допомозі українцям та посиленні ЗСУ для забезпечення перемоги у війні.

"Це говорить нам про те, що ми зобов'язані допомагати Україні тим, що вона просить, відкинувши відмовки байденівські "не провокувати, не ескалювати". Сьогодні немає "червоних ліній". Де загрози Путіна щодо застосування ядерної зброї? ЗСУ вже на території самої Росії. Тому треба доводити справу до кінця", - заявив республіканський політик з Нью-Йорка.

Раніше політичні оглядачі вказали, що кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп зможе отримати ще 2-3 мільйони голосів на виборах президента США, якщо активніше підтримуватиме Україну в її війні проти РФ.