RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Хотів вбити Путіна? Розкриті подробиці про підозрюваного в новому замаху на Трампа

У неділю, 15 вересня, поруч із гольф-клубом, де кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп грав у гольф, пролунали постріли. ФБР заявило, що інцидент «виглядає як спроба замаху».

"Апостроф" зібрав інформацію, що відомо про замах на даний момент.

Повідомляється, що Трамп був за кількасот метрів від місця стрілянини, у безпеці. ФБР затримали чоловіка, який намагався втекти на машині, а в кущах біля поля для гольфу — кинутий автомат типу Калашникова.

Як з'ясували ЗМІ, підозрюваним у новому замаху на Трампа є 58-річний Райан Веслі Рут, пов’язаний із організацією, яка займалася поставками зброї до України і Тайваню. За інформацією журналістів, відповідну інформацію знайшли у його телефоні.

На своїх сторінках у соцмережах Рут критикував Трампа і підтримував демократів, зокрема, чинного президента Джо Байдена і віцепрезидентку Гарріс. Під час виборів 2020 року він зробив понад 20 внесків на користь Демократичної партії. В той же час у 2016 році Рут голосував за Трампа, однак згодом розчарувався у своєму виборі.

Журналісти, які дослідили дописи в соцмережах Рут, виявили пости, у яких він пише, що готовий померти на війні в Україні та хоче вбити російського диктатора Володимира Путіна.

Деякі його пости у фейсбуці і одне відеоінтерв'ю дозволяють припустити, що він займався, чи намагався займатися, залученням іноземних добровольців на війну з Росією і їздив до Києва.

Нагадаємо, у суботу, 13 липня, коли кандидат в презиженти США Дональд Трамп виступав перед прихильниками у місті Батлер, штат Пенсільванія, невідомий відкрив вогонь.