RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скидання "матері всіх бомб" на терористів ІГІЛ у Афганістані: з'явилося відео з повітря

З'явилося відео скидання армією США надпотужної бомби GBU-43 на підземні укріплення бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" в провінції Нангархар на сході Афганістану, яке відбулося 13 квітня.

Дане застосування GBU-43 (GBU-43 / B Massive Ordnance Air Blast (MOAB) поширений бекронім: Mother Of All Bombs - "мати всіх бомб") є першим в бойових умовах, раніше американські військові використовували її лише на полігонах.

MOAB має довжину 9,17 м і діаметр 102,9 см, вага бомби складає 9,5 тонн, з яких 8,4 припадає на вибухову речовину австралійського виробництва H-6 - суміш гексогену, тротилу та алюмінієвого порошку - яке потужніший за тротил в 1 , 35 рази. Сила вибуху становить 11 тонн в тротиловому еквіваленті, радіус ураження - близько 140 метрів, часткові руйнування відбуваються на відстані до 1,5 км від епіцентру.

В результаті застосування цієї бомби, за повідомленням міністерства оборони Афганістану, загинуло 36 членів терористичної організації, крім того, було зруйновано три підземних тунелю ІГІЛ і знищений склад боєприпасів.