RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Взяти за горло Кім Чен Ина: Піонтковський оцінив настрої Китаю щодо КНДР

Китай має намір економічним шляхом вирішити проблему ядерної загрози з боку Північної Кореї, щоб не допустити військового удару США по КНДР і падіння режиму Кім Чен Ина. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю Sotnik.tv.

"У Китаю є страх американського удару по КНДР, оскільки це призведе до падіння режиму Кім Чен Ина, сотень тисяч біженців у КНР і, головне, об'єднання Кореї. Пекін може вирішити це питання мирним шляхом, повністю "взявши за горло" Кім Чен Ина, оскільки вся економіка КНДР зараз залежить від Китаю ", - заявив експерт.

За його словами, з'явилася інформація про те, що Китай "завернув" потяги і кораблі з вугіллям, які китайцям продає КНДР.

"Здається, що Китай включає економічні важелі", - відзначив Піонтковський.

За його словами, це сталося через те, що президент США Дональд Трамп продемонстрував, що він готовий йти на серйозні військові кроки проти КНДР і не буде вести нескінченні переговори.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що в разі виникнення збройного протистояння з КНДР програють усі сторони конфлікту.