RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

За крок від війни: між Індією і Китаєм загострилася обстановка через ситуацію в Докламі

Глава Центру міжнародного співробітництва з питань безпеки Міноборони КНР старший полковник Чжоу Бо закликав Індію вивести своїх військових з плато Доклам.

Про це він заявив під час дебатів з генерал-майором індійської армії у відставці Ашоком Мехтой з приводу зростаючої напруженості на плато Доклам на кордоні Китаю, Індії і Бутану.

У свою чергу індус заявив, що китайські ЗМІ втягують Індію у військовий конфлікт, публікуючи агресивні статті про країну.

"Ви на території Китаю, і, якщо ви не хочете війни, ви повинні піти з нашої території", — відповів Чжоу Бо.

Відповідаючи на слова Мехта про те, що плато є спірною територією, китайський військовий зазначив, що Бутан брав участь в 24 раундах переговорів і не ставив під сумнів, що це територія Китаю.

Ситуація в районі Доклама загострилася з початку червня після того як Китай приступив до прокладання автомобільної дороги через плато. Це викликало протест Бутану, після чого війська дружньої йому Індії витіснили китайських військових з району Доклам. Пізніше МЗС КНР заявив, що ділянка, де велося будівництво дороги, знаходиться під контролем китайських військових.

Як повідомляв "Апостроф", на кордоні Індії і Пакистану сталося збройне зіткнення.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАзія
Теги: Китай, Індія