RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ООН прийняла рішення щодо нових санкцій проти КНДР

Рада безпеки ООН 5 серпня одноголосно прийняла рішення про посилення економічних санкцій проти Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters.

Рішення підтримали представники всіх 15 країн-членів організації. Нові обмеження спрямовані на зменшення доходів КНДР від експорту. Накладається заборона на закупівлю у країни заліза, руди, свинцю вугілля і морепродуктів. Також вводиться обмеження на рекрутинг північнокорейських робітників. Кількість працюючих за кордоном громадян КНДР не буде збільшуватися.

Нові обмеження поширюються також на спільні проекти. Резолюція забороняє країнам-членам Ради безпеки інвестувати в будь-які спільні проекти з КНДР, які існують на даний момент. А також забороняють починати нові.

Також розширено станційний список фізичних осіб. В нього потрапили дев'ять фізичних осіб і чотири юридичні особи, включаючи основний валютний банк Північної Кореї. Іноземні активи зазначених осіб будуть заморожені, також зазначеним людям заборонено відвідувати ряд країн.

При цьому посол США в ООН Ніккі Хейлі зазначила, що введення санкцій не вирішує проблему і слід приймати "розумні захисні заходи, щоб захистити себе і своїх союзників".

Як повідомляв "Апостроф", у США назвали умову оголошення війни Північній Кореї.