RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

КНДР і США обмінялися погрозами нанесення військового удару по один одному

Північна Корея і США обмінялися різкими заявами про можливість нанесення військових ударів по території один одного.

Так, КНДР заявила, що вивчає можливість нанесення ракетного удару по базі ВПС США на тихоокеанському острові Гуам, повідомляє Reuters.

"КНДР в будь-який момент готова нанести послідовний і масштабний удар по цьому військовому об'єкту, як тільки відповідне рішення ухвалить глава держави Кім Чен Ин", - заявив представник уряду Північної Кореї.

Військовий представник КНДР також зазначив, що Пхеньян може провести превентивну операцію, якщо Сполучені Штати проявлять ознаки провокації.

Крім того, глава північнокорейського МЗС Лі Юн Хо в кулуарах зустрічі країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону у Манілі пригрозив надати Америці "жорстокий урок із застосуванням ядерної зброї", в разі атаки на КНДР.

У відповідь на це президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон готовий дати жорстку відповідь на висловлювання КНДР, передає BBC.

"Для Північної Кореї було б краще утриматися від майбутніх загроз на адресу Сполучених Штатів, бо вони будуть зустрінуті вогнем і гнівом, яких ніколи не бачив світ", - заявив Трамп.

У свою чергу конгресмен з південноамериканської території Гуаму Мадлін Бордалло висловила впевненість, що Американська влада здатна захистити острів Гуам від авіаудару Північної Кореї.

Вона закликала президента США продемонструвати "стійке лідерство" і співпрацювати з міжнародною спільнотою, щоб розрядити напруженість і зупинити просування Північною Кореєю своєї програми розвитку озброєння.

Нагадаємо, раніше розвідка США дізналася про виготовлення КНДР мініатюрних ядерних боєголовок, які можна встановити на балістичні ракети дальньої дії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАзія
Теги: США, КНДР, Трамп