RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Сейсмологи вказали на ознаки проведення КНДР ядерного випробування

У КНДР вчені зафіксували землетрус магнітудою 5,6, який, на думку сейсмологів, міг мати штучне походження.

Про це повідомляє видання "Енхап".

У Південній Кореї припускають, що Північна Корея могла провести ядерне випробування. У зв'язку з цим південнокорейський президент Мун Чже Ін екстрено скликає Раду національної безпеки.

Про землетрус на території КНДР повідомили китайські і південнокорейські сейсмологи, а також Геологічна служба США. Осередок землетрусу знаходився на глибині нуль кілометрів, тобто на поверхні, чого при природних землетрусах не буває. У зв'язку з цим подію кваліфіковано як вибух.

Відзначається, що землетрус стався в повіті Кільджу, де знаходиться ядерний полігон Пунгері. Там також проводилися і 5 попередніх ядерних випробувань.

Раніше КНДР заявила, що розробила водневу бомбу, яка може бути використана на міжконтинентальній балістичній ракеті в якості боєголовки. Потужність її заряду, як зазначається, може варіюватися "від десятків до сотень кілотонн".

Як повідомляв "Апостроф", російський військовий експерт Павло Фельгенгауер вважає, що США будуть чекати від північнокорейського лідера Кім Чен Ина таких кроків, які дозволять пред'явити формальний ультиматум і ліквідувати північнокорейський режим.

За матеріалами "BBC"