RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Російський спецназ влаштував нову провокацію на Курилах: опубліковано фото

Російські спецназівці під час військових навчань встановили прапор РФ на Південних Курилах, які Японія вважає "північними територіями" і не визнає над ними юрисдикції Москви.

Фото публікує Telegram-канал "Майор и Генерал".

Нагадаємо, 7 лютого, коли Японія традиційно святкує "День північних територій", на Південних Курилах Росія почала великі військові навчання, які були названі "антитерористичними". За офіційною заявою Міноборони РФ, російські солдати відпрацьовують "протидія умовним незаконним збройним формуванням". У навчаннях були задіяні понад 2 тисяч військовослужбовців і близько 500 одиниць техніки.

У свою чергу, МЗС Японії заявив, що військові навчання РФ на Південних Курилах суперечать позиції Токіо і тому японська сторона заявляє Росії протест. При цьому прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у своєму виступі 7 лютого в Токіо на мітингу за повернення "північних територій", заявив, що в травні цього року планує відвідати РФ для спілкування з її презентом Володимиром Путіним і обговорення проблеми укладення мирного договору.

Нагадаємо, за підсумками Другої світової війни між Токіо та Москвою так і не було укладено мирний договір, головною перешкодою чого є невирішене територіальний спір навколо південної частини Курильських островів — островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і групи Хабомаї.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії анонсували про створення бази ВМС на Курильських островах.