RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Названо справжню причину відмови Кім Чен Ина від ядерних випробувань в КНДР

Лідер КНДР Кім Чен Ин міг прийняти рішення про припинення ядерних випробувань через аварію на ядерному полігоні Пунгері восени 2017 року, яка привела до обвалення одного з тунелів і витоку радіоактивних речовин.

Про це повідомляє китайське видання South China Morning Post з посиланням на два незалежних геологічних дослідження.

Повідомляється, що співробітники науково-дослідної групи під керівництвом геолога Вень Ляньсіна з Науково-технічного університету Китаю в Хефей встановили, що обвал стався після детонації в 2017 році потужної північнокорейської ядерної боєголовки в підземному тунелі. Геологи, зокрема, вказали на те, що через розколи, що з'явилися через обвалення, міг проникнути радіоактивний пил.

Раніше, у 2017 році Південна Корея заявляла, що зафіксувала новий землетрус в КНДР біля населеного пункту Кілху, який розташований недалеко від головного північнокорейського ядерного полігону Пунгері.

Нагадаємо, що лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив про припинення з 21 квітня випробувань ядерної зброї і міжконтинентальних балістичних ракет.

"Зі зруйнованим полігоном і дурень зможе відмовитися", - вже жартують в соціальних мережах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в адміністрації президента США Дональда Трампа не готові вірити виключно обіцянкам КНДР про припинення ракетно-ядерної програми і очікують від переговорів з Північною Кореєю "конкретних кроків".