RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вибухи на Шрі-Ланці: стало відомо, хто стоїть за терористичною атакою

Угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за серію терактів на острові Шрі-Ланка під час святкування католицького Великодня, внаслідок яких загинуло понад 300 осіб.

Про це повідомляє видання "BBC".

Видання посилається на інформаційне агентство ісламських радикалів Amaq. Згідно з повідомленням терористів, їх метою було знищення християн з тих країн, що входять в коаліцію з боротьби з ІДІЛ.

У той же час ніяких фактичних доказів своєї причетності до терактів вони не надали.

В уряді Шрі-Ланки представили попередні висновки розслідування терактів, які сходяться з версією терористів ІДІЛ.

"Ми не віримо в те, що ці напади були здійснені угрупованням, яке базується в нашій країні. Діяло міжнародне угрупування, без допомоги якого ці напади не могли бути здійснені", - заявив прес-секретар уряду Шрі-Ланки Раджіта Сенаратне.

Згідно з останніми даними офіційних джерел в правоохоронних органах Шрі-Ланки, в ході серії з восьми вибухів в церквах і готелях загинули 321 осіб, поранено - більше 500. У свою чергу ЮНІСЕФ повідомляє, що серед загиблих щонайменше 45 дітей.

Як повідомляв "Апостроф", за заявою місцевого міністерства внутрішніх справ, попередні результати розслідування вибухів на Шрі-Ланці показують, що їх скоїли два ісламістські угруповання.