RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Китай з помпою провів військовий парад: видовищні фото і відео святкової церемонії

У Китаї пройшов найбільший в історії військовий парад до 70-річчя КНР, де взяли участь 15 тисяч військових, показали 580 одиниць техніки, а також новітню балістичну ракету.

Про це повідомляється на каналі російського інформаційного видання "РІА-Новости" в Telegram.

"Китай провів найбільший військовий парад у своїй історії з нагоди 70-ї річниці утворення КНР, в ньому брали участь майже 15 тисяч військовослужбовців, 580 одиниць техніки, 160 літаків і вертольотів", - йдеться в повідомленні ЗМІ.

У виданні докладніше розповіли про зазначену ракету, а також додали, що вона може бути загрозою для будь-якої країни в світі, в тому числі, головного стратегічного противника Китаю - США.

"На військовому параді показали новітню китайську міжконтинентальну балістичну ракету DF-41 ("Дунфен-41" - "Східний вітер"). За даними джерел, DF-41 включає від 10 до 12 ядерних блоків індивідуального наведення. За різними оцінками, максимальна дальність її польоту складає 12-14 тисяч кілометрів. Ця ракета, за деякими відомостями, здатна пробити американську ПРО", - зазначили журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці серпня на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку дипломати з США, Китаю і Росії посперечалися про загрози ядерної зброї з боку один одного.