RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На лайнері з українцями біля Японії почався спалах коронавируса, фото

На круїзному лайнері Diamond Princess, який пришвартований у Йокагамі (Японія), виявили щонайменше 10 випадків захворювання коронавірусом з Китаю.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на ВВС.

Медичні тести вже пройшли 300 з 3700 пасажирів. Усі пасажири, у яких виявили новий вірус, старші 50 років. Також стало відомо, що на борту судна перебуває щонайменше 20 громадян України. Корабель відправили на карантин на 14 днів. Зараз він стоїть у морі.

Чоловік, у якого знайшли коронавірус, спочатку знаходився в Японії. Він зійшов на берег в Гонконзі 25 січня. Через деякий час лікарі підтвердили факт наявності у нього серйозну хворобу. Вірус виявлено у двох громадян Австралії, трьох жителів Японії, двох вихідців з Гонконгу, американця і філіппінця.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань спалахнула невідома недуга, яка вкладала людей на лікарняні ліжка. Хворі скаржилися на головний біль, лихоманку, підвищення температури. Спочатку усі підозри впали на ринок морепродуктів в Ухані й на початку січня влада КНР терміново його закрила. Але небезпечний вірус продовжував ширитися країною.

Згодом вчені та медик з'ясували, що мова йде про коронавірус, який викликає атипову пневмонію. Для людини він смертельно небезпечний. Нині відомо про тисячі хворих не лише у КНР, але й на території Європи та США.

Як писав "Апостроф" раніше, число жертв смертельного коронавірусу в Китаї стрімко зростає, від атипової пневмонії померли 425 осіб.