RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Лікарі заявили про новий спосіб передачі коронавірусу, який зафіксовано в Ухані

Лікарі з'ясували новий спосіб передачі у Китаї смертельно небезпечного коронавірусу, від якого вже померли 564 людини, в тому числі 74 - за останню добу, від матері до дитини.

У одного з немовлят хвороба проявилася всього через добу після народження. З цієї причини лікарі припускають, що вірус передався йому ще в утробі матері.

Перші випадки передачі коронавірусу новонародженим виявили в осередку розповсюдження - китайському місті Ухань. Зокрема, в місцевій дитячій лікарні повідомили про двох уражених немовлят, але випадки передачі у них можуть виявитися різними.

У матері дитини, народженої 2 лютого, на момент госпіталізації вже підтвердили наявність коронавірусу. Відразу після появи на світ малюка тестувати було не можна, тому всі необхідні процедури провели через 30 годин.

Аналіз крові підтвердив, що дитину заражено, а інші тести також показали легеневу інфекцію, порушення функцій печінки і плутане дихання. У лікарні повідомили, що він перебуває під постійним наглядом, а всі показники залишаються стабільними.

З другою дитиною ситуація була іншою: його мати на момент пологів, тобто 13 січня, вважалася здоровою. Але 22 січня коронавірус виявили у жінки, яка доглядала за нею до і після пологів. У наступні дні симптоми хвороби проявилися і в матері, і у новонародженого. Хто з них заразився першим, поки неясно.

Детальніше про те, як можлива криза через китайський коронавірус позначиться на економіці України, читайте в матеріалі "Апострофа": "Чорний лебідь" коронавірусу: чи приведе смертельна пандемія до світової кризи.