RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Евакуюватися хочуть не всі: названо точну кількість українців в зараженому коронавірусом Китаї

У китайському місті Ухань, звідки розпочав свою ходу планетою вбивчий коронавірус, лише 50 українців хочуть евакуюватися, хоча уряд Китаю дав на це попередню згоду.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на УНІАН.

Зараз в Ухані знаходяться 75 українців. Дві українки зараз перебувають в місті Сян'ян, одна громадянка України - в місті Сяогань, троє громадян знаходяться в місті Ічан, двоє громадянок - в місті Цзінчжоу і один громадянин мешкає в міському окрузі Чжунсянь, місто Цзінмень. Евакуюватися виявили бажання лише 50 людей.

У той же час, на консульському обліку Посольства України в КНР, а також генеральних консульств України в Шанхаї та Гуанчжоу знаходяться 592 громадянина України. За офіційними даними китайської сторони, в Китаї проживають 4,803 тисячі українських громадянина.

Як інформував "Апостроф" раніше, за даними на 31 січня в Китаї, де вперше зафіксували смертельно небезпечний коронавірус, перебували 93 українця.

Тим часом, станом на 7 лютого в Китаї число заражених новим типом коронавіруса склало 31 161 особа, 637 з них померло від ускладнень, викликаних вірусом.