RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Епідемія коронавируса триває: фото і розповідь українки, яка застрягла в Китаї

Українка, яка прилетіла в Китай і залишилася там на карантині, бо не змогла виїхати через епідемію коронавіруса, розповіла про те, як живе зараз охоплена недугою країна.

Свою розповідь дівчина опублікувала у Telegram.

"Коли я пишу, що все спокійно і паніки не спостерігається, я говорю це лише про район і, по суті, місто в якому я живу, але вчора я провела кілька годин в Вейбі. І бачу, як настрої змінюються, від підтримки і віри в краще, до гніву і страху. Гнів від смерті лікаря, який першим повідомив про коронавірус, але його почала переслідувати поліція і страх від того, що нормальна життя не настане до 1-го березня як мінімум, а звичайні людські потреби в їжі ніхто не відміняв, і не у всіх була і є фінансова "подушка" для таких досить довгих канікул", - написала українка.

Дівчина додала, що кількох її знайомих не впустили в Росію та Сербію, коли ті прилетіли із КНР. Пояснили це тим, що пасажири не пройшли карантин. Українка хвилюється через те, що, коли надумає виїхати із Китаю, її можуть не випустити із міста, або не впустити в Україну.

Тим часом станом на 8 лютого відомо про 34 тисячі 598 хворих на атипову певмонію. Лише за останню добу коронавірус підтвердили у 3 401 людини. Від тяжкої недуги вже загинуло 723 людини. 68 із них - за останню добу.

Як писав "Апостроф" раніше, вчені змоделювали подальше поширення коронавіруса по різних державах. Звіт належить групі дослідників з Університету Гумбольдта в Берліні та Інституту Роберта Коха, яка спирається на дані про авіаперевезення.