RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Перевищує в десятки разів: екологи зробили гучну заяву про стрибок радіації в Фукусімі

Рівень радіації в префектурі Фукусіма (Японія), де в 2011 році сталася катастрофа на атомній станції, перевищив норми в десятки разів через вторинне радіаційне забруднення, викликане вивільненням цезію через потужні тайфуни.

Про це повідомляється в прес-релізі Greenpeace.

Перевищення нормального рівня було зафіксовано на всіх ділянках, де протягом трьох тижнів проводилися виміри. Зокрема, в районі центральної станції "Фукусіма" було зафіксовано 46 радіаційних аномалій, деякі з яких в 137 разів перевищують фонові рівні, що спостерігалися до катастрофи 2011 року.

Причиною цієї ситуації екологи називають рясні дощі, викликані тропічними циклонами. Радіонукліди мігрували в річкові системи з лісистих гір, які продовжують залишатися джерелом вторинного забруднення.

За словами представників природоохоронної організації, результати суперечать звітам японського уряду, які стверджують, що програма дезактивації ефективна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Організації договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань показали модель розльоту радіоактивних речовин після вибуху на полігоні під Северодвінську в Росії. Україна потрапила в поле поразки.