RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На островах і без автомобілів: в Малайзії мають намір побудувати місто майбутнього

В Малайзії планують масштабне будівництво - в штаті Пінанг на півдні країни вирішили збудувати "острови майбутнього" під назвою BiodiverCity. В рамках проекту, який планують здійснити до 2030 року, на островах обладнають пляжі, парки, освітні центри, а також водний, повітряний і наземний транспорт.

Про це повідомляє ArchDaily.

"Острови майбутнього" BiodiverCity будуть займати18 мільйонів квадратних метрів і складатимуться з трьох великих груп островів. Там розмістять освітні центри, дослідні інститути та парки. Поруч буде перебувати оазис - архіпелаг з плавучими будинками та терасами. За задумом архітекторів, мешканці островів будуть гармонійно співіснувати з природою. Для цього там планують прокласти мережу "екологічних коридорів", які зв'язуватимуть між собою різні райони BiodiverCity. Також на островах з'явиться пляжна лінія довжиною близько п'яти кілометрів і набережна протяжністю 25 кілометрів. Вся територія островів буде максимально пішохідною. Проте, згідно з проектом, також розроблять мережу громадського транспорту. Мешканці зможуть вільно пересуватися по всій території островів.

Автором BiodiverCity стала датсько-малайзійська група архітектурних бюро - BIG, Hijjas і Ramboll. Експерти відзначають, що BiodiverCity буде сучасним мультимодальним середовищем для пересування людей.

"Замість того, щоб проектувати місто для автомобілів, ми спроектували BiodiverCity для водних шляхів, залізниць та різних видів людської мобільності. Місто, що виникло в результаті - це відображення положення Пінанга, який є справді глобальним перехрестям світу - в економічному, екологічному та соціальному плані", - зазначив Бьярке Інгельс (Bjarke Ingels), архітектор і засновник данського бюро BIG.

Як повідомляв "Апостроф", в Японії винайшли літаючий автомобіль, який здатний швидко доставити пасажирів у пункт призначення.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАзія
Теги: