RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Вдруге за 10 років: в Японії стався землетрус біля атомної електростанції, фото і відео

На північному сході Японії стався потужний землетрус з епіцентром біля Фукусіми, де розташована атомна електростаніція, яка постраждала від стихії в березні 2011 року.

Про це повідомляє видання Japan Times.

Сильні підземні поштовхи відчувалися о 23:08 за місцевим часом (16:08 за Києвом) в 10 префектурах північної, північно-східної і центральної частин Японії, включаючи Фукусіму, Міягі і столичний регіон. Магнітуда землетрусу склала 7,1, а його епіцентр знаходився в районі префектури Фукусіма.

Внаслідок землетрусу майже мільйон громадян залишилися без електроенергії, було припинено транспортний рух на автомобільних дорогах в декількох напрямках, скасовано деякі швидкісні поїзд. Зсув зійшов на одну з автотрас, яка проходить через префектуру Фукусіма.

Людей з десятків домогосподарств евакуювали в притулки в декількох містах Фукусіми. За даними агентства Kyodo, близько 20 осіб постраждали.

Підземні поштовхи в даний час припинилися, проте залишилися ризики виникнення повторних ударів.

Національне метеорологічне управління Японії оголосило загрозу цунамі, але потім це попередження було скасовано. При цьому у відомстві рекомендували місцевим жителям не наближатися до берегової лінії.



Енергетична компанія Tokyo Electric Power повідомила, що фахівці не зафіксували позаштатних ситуацій на АЕС "Фукусіма-1", яка стала жертвою стихійного лиха в березні 2011 року.

При уряді Японії почав роботу кризовий штаб. Генеральний секретар кабінету міністрів країни Кацунобу Като закликав місцеве населення до спокою і наголосив, що влада країни робить все необхідне для мінімізації наслідків стихійного лиха.

Як повідомляв "Апостроф", в Вірменії стався землетрус магнітудою 4,7 балів. За інформацією сейсмологів, епіцентр знаходився на глибині близько двох кілометрів в 12 кілометрах від столиці країни.