RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Індії епідемія COVID-19 спровокувала поразки людей "чорним грибком"

В Індії на тлі коронавирусної катастрофи почастішали випадки ураження людей небезпечними грибами. Лікарі вважають, що падіння імунітету через коронавірус може спровокувати випадки мукормікозу - дуже рідкісної інфекції, яку також називають "чорний грибок".

Про це повідомили ВВС.

Мукормікоз викликаний впливом цвілі, яка зазвичай зустрічається в ґрунті, рослинах, гної і гниючих фруктах і овочах.

"Він повсюдно зустрічається в ґрунті і повітрі, навіть в носі та слизу здорових людей", - пояснив доктор Акшай Наїр, офтальмолог з Мумбаї, в одному з найбільш постраждалих від другої хвилі міст.

Хвороба вражає носові пазухи, мозок та легені і може бути небезпечним для життя діабетиків або людей з важким імунодефіцитом, таких як рак або людей з ВІЛ/СНІДом.

Лікарі вважають, що мукормікоз, загальна смертність від якого становить 50%, може бути викликаний прийомом стероїдів, життєво необхідних для лікування важкохворих пацієнтів з COVID-19.

Стероїди зменшують запалення легенів, викликане коронавірусом, і допомагають запобігти деяким пошкодження, які можуть виникнути, коли імунна система організму переходить в режим посиленої боротьби з інфекцією. Але вони також знижують імунітет і підвищують рівень цукру в крові як у діабетиків, так і у пацієнтів, які не страждають на діабет COVID-19.

"Діабет знижує імунний захист організму, коронавірус посилює це, а потім стероїди, які допомагають боротися з COVID-19, діють, як при попаданні палива в вогонь", - розповів Наїр.

Доктор Наїр додав, що в квітні він вже прийняв близько 40 пацієнтів, які постраждали від грибкової інфекції. Багато з них були діабетиками, які вилікувалися від COVID-19 вдома. Одинадцяти з них довелося видалити око хірургічним шляхом.

За кількістю заражених коронавірусом Індія посідає друге місце в світі після США.

Раніше "Апостроф" писав, що сосудістий хірург з клініки сера Гангу Рама в Делі Амбаріша Сатвік опублікував фото довгого тромбу, який витягли з пацієнта з COVID-19 , у таких хворих тромбоз судин є дуже частим ускладнення.