RU  UA

Золоті стейки за доступну ціну: де можна скуштувати вишукану страву

В одному із ресторанів В’єтнаму подають стейк із сухозлітним золотом, його вартість становить менше 50 доларів. Ресторатори знизили ціну у 40 разів.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

За шаром сухозлітного золота ховається ніжна яловичина особливого сорту – ваґю. Цю ефектну страву подають не менш яскраво - м'ясо розрізають на шматочки, поливають алкоголем і підпалюють. Потім його посипають сіллю та спеціями. Але скуштувати золотий стейк можуть не тільки нафтові магнати чи перші особи держави, а прості робітники та ветерани війни.

В'єтнамський ресторан за страву просить всього 45 доларів. Готувати делікатеси почали після скандалу з місцевим чиновником. В мережу потрапило відео на якому міністр комуністичного уряду їв такий же стейк в Лондоні, але коштував він майже 2 тисячі доларів.

“Я дуже вдячний міністру. У меню нашого ресторану при готелі завжди була яловичина, інкрустована золотом. Але після того, як міжнародні газети та соцмережі показали відео з міністром, я подумав, чому б нам не зробити ребрендинг. Ми почали продавати золоті стейки за доступною ціною, щоб в’єтнамський робочий клас також міг насолоджуватися стравою”, – розповідає керівник готелю Нгуен Хуу Дуонг

З моменту відкриття ресторану пройшло лише 12 днів, а кухарі вже встигли приготувати понад тисячу стейків. Кажуть, що 90% відвідувачів це прості робітники. А ветеранів В'єтнамської війни пригощають стейком безкоштовно.

“Я навіть не можу порівняти, як це бути на війні і насолоджуватися цим розкішним обідом. Було складно воювати з американцями, але ті часи позаду, зараз ми тут, разом. Завдяки цьому готелю ми можемо провести такий чудовий день. Я дуже щасливий”, – розповідає ветеран В’єтнамської війни Доан Мен Тіен.

Керівник готелю розповів, що і в майбутньому планує пригощати більше ветеранів і матерів загиблих воїнів безкоштовним стейком.

Золото для страв ресторан імпортує, і використовує 15 листів для порції на чотирьох осіб.

“Яловичина дуже смачна. Така ніжна, м'ясо тане в роті. Стейк із справжнім золотом, тож я думала, що така розкішна їжа має коштувати дорого. Але я заплатила всього 45 доларів", – зазначає відвідувачка ресторану Нгуєн Нгок Анх.

Однак для багатьох ця страва все одно є недешевою. Середній місячний дохід у В’єтнамі торік становив 183 долари.