RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Реанімація не допомогла: екс-прем'єр Японії помер у лікарні після замаху

Екс-прем'єр Японії Сіндзо Абе помер у лікарні після того, як у нього двічі вистрілили під час передвиборчої кампанії.

Про це заявив високопосадовець Ліберально-демократичної партії Фуміо Кісіда, повідомляє NDTV .

Сіндзо Абе виступав із промовою на заході перед недільними виборами до верхньої палати у п'ятницю, 8 липня, коли пролунали постріли. Перший постріл нагадував несправжній, після нього нічого не сталося, політик продовжував стояти на місці. Однак після другого пострілу, екс-міністр Японії впав і знепритомнів.

Йому негайно зробили масаж серця, після чого на гелікоптері евакуювали до лікарні. З'ясувалося, що Сіндзо Абе вистрілили в шию та груди, через що відкрилася сильна внутрішня кровотеча – політику робили переливання крові та інші реанімаційні заходи. Однак це не допомогло, і вагомий політичний діяч помер, не приходячи до тями.

Варто зазначити, що за кілька годин до смерті вже повідомлялося про зупинку серця та дихання пораненого — таке формулювання, яке означає відсутність життєво важливих ознак, використовують у Японії, коли шансів на виживання практично немає.

Вбивцю затримали відразу після пострілів, чоловік не противився і не намагався втекти. Стрілком виявився 41-річний моряк Сил самооборони Японії Тецуя Ямагамі, його мотиви поки що залишаються невідомими.

Сіндзо Абе перебував при владі двічі і став відомим своїм планом економічного відродження та консервативними поглядами на історію. Навіть після відставки через погіршення стану здоров'я Абе залишався впливовим у всіх аспектах японської політики, як глава найбільшої фракції правлячої Ліберально-демократичної партії.

Раніше ми писали, що відомо про виступ екс-прем'єра Японії перед стріляниною.