RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Росія може купити іранські дрони-камікадзе "Араш-2"

Росія могла досягти домовленості з Іраном про купівлю більш руйнівних дронів-камікадзе Arash-2.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни ISW від 15 жовтня.

Про можливу угоду на купівлю партії дронів-камікадзе Arash-2 свідчить інформація з українських та російських Telegram-каналів.

За непідтвердженими даними, Росія досягла згоди з Іраном про відправку неназваної кількості безпілотників, які вважаються швидшими та руйнівними, на відміну від Shahed-136.

Читайте також: Український пілот збив п'ять "шахідів" та дві ракети: фото та ім'я героя

"Командувач сухопутних військ Ірану бригадний генерал Кіомарс Хейдарі раніше стверджував, що безпілотники "Араш-2" мають унікальні можливості великої дальності і можуть завдавати ударів по таких містах Ізраїлю, як Тель-Авів і Хайфа, з баз в Ірані. Повідомлення про те, що Москва продовжує покладатися на Тегеран у постачаннях руйнівних боєприпасів, погоджуються з доповіддю Міністерства фінансів США, в якій йдеться про те, що РФ швидко витрачає свої запаси мікроелектроніки, критично важливої для військово-промислового комплексу, оскільки не може замінити ключові компоненти, недоступні через санкції" , – йдеться у звіті Інституту вивчення війни від 15 жовтня.

Американські аналітики припускають, що в умовах міжнародної ізоляції та санкцій Росія продовжить співпрацювати з Іраном. Однак, як вважають фахівці, навіть закупівля потужніших дронів-камікадзе Arash-2 не принесе великого військового успіху Кремлю за аналогією з поставками БПЛА Shahed-136, які успішно збивають підрозділи української ППО.

Раніше ми розповідали, що Росія атакувала дронами-камікадзе Shahed-136 критичну інфраструктуру в Київській області.