RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Сміттєва куля КНДР приземлилася на території президентського офісу в Сеулі

Повітряна куля зі сміттям, яку відправила Північна Корея, приземлилася на території президентського офісу в середу, 24 липня.

Про це пише Yonhap, посилаючись на Службу безпеки президента (PSS).

Зауважується, що вдалося виявити падіння сміття на території президентського комплексу під час моніторингу останньої партії повітряних куль, запущених Північною Кореєю раніше.

Yonhap нагадує, що з травня Північна Корея відправила тисячі наповнених сміттям повітряних куль у бік Південної Кореї на знак протесту проти антипхеньянських пропагандистських листівок.

"Розслідування, проведене групою хімічного, біологічного та радіологічного реагування, показало, що об'єкти не становлять небезпеки або забруднення, тому вони були повернуті, - заявили в Службі безпеки президента. - Ми продовжуємо моніторинг у співпраці з Об'єднаним комітетом начальників штабів".

The Guardian натомість зауважує що це перший випадок, коли резиденція президента Південної Кореї в центрі Сеула, яка захищена десятками солдатів і забороненою для польотів зоною, постраждала від будь-якої з тисяч повітряних куль зі сміттям, запущених Пхеньяном з травня.

Нагадаємо, раніше ми вже писали, що Північна Корея знову запустила повітряні кулі, які, імовірно, перевозять сміття, в бік Південної Кореї.