RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Світ

Новини

18 вересня

17 вересня

Всі новини

Продовжують оновлювати свій арсенал: КНДР випробувала оновлену ракетну установку

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин поспостерігав за випробуванням 240-мм реактивної системи залпового вогню з новою системою наведення.

Про це пише Yonhap та AFP.

Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) повідомляє, що Кім був присутній у вівторок на випробуванні реактивної системи залпового вогню (РСЗВ).

"Технічно вдосконалена маневреність і можливість ведення зосередженого вогню РСЗВ довела свою перевагу за всіма показниками, включаючи нову систему наведення, керованість і руйнівну силу", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

В агентстві додали, що Кім "виклав важливу політику, якої слід дотримуватися у виробництві нових артилерійських знарядь і оснащенні ними армійських підрозділів".

В AFP зауважують, що Пхеньян продовжує модернізувати свій арсенал в той час, як диктатор Північної Кореї спостерігає за проведенням випробувань 240-мм реактивної системи залпового вогню.

Крім того, згадують, що ця заява пролунала через три місяці після того, як Північна Корея наголосила на тому, що оснастить своїх військових "новою" 240-мм реактивною системою залпового вогню (РСЗВ), яка здатна завдати удару по Сеулу.

Як повідомляв раніше "Апостроф", Кім Чен Ин закликав також до виробництва більшої кількості безпілотників-смертників для використання в тактичних піхотних підрозділах і підрозділах спеціальних операцій, таких як підводні безпілотники-смертники, а також стратегічні розвідувальні та багатоцільові ударні безпілотники.