RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Світ

Новини

17 вересня

Всі новини

КНДР вперше за два місяці запустила балістичні ракети малої дальності

Північна Корея здійснила запуск кількох балістичних ракет малої дальності біля свого східного узбережжя. Зауважують, що це перший такий запуск за останні два місяці.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяви південнокорейських військових.

Ракети злетіли з Пхеньяну і пролетіли близько 360 км, а потім впали в море. Проте не зауважують, скільки саме ракет було запущено.

"Ми рішуче засуджуємо ракетний запуск Північної Кореї, який є явною провокацією, що серйозно загрожує миру і стабільності на Корейському півострові", - йдеться в заяві.

Міністерство оборони Японії також зробило заяву з цього приводу: вказують, що щонайменше дві балістичні ракети з Північної Кореї пролетіли понад 350 км на висоті близько 100 км.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, який минулого тижня відвідав Сеул, щоб підтвердити зв'язки з Південною Кореєю перед своєю майбутньою відставкою, заявив, що Токіо рішуче засуджує запуск і висловив протест Північній Кореї. Він сказав:

"Ми продовжуємо докладати максимальних зусиль для моніторингу та співпраці з США і Південною Кореєю".

Востаннє Північна Корея запускала ракету 1 липня, коли заявила про успішне випробування нової тактичної балістичної ракети.

Як повідомляв раніше "Апостроф", північнокорейський диктатор Кім Чен Ин пообіцяв експоненціально нарощувати ядерний арсенал КНДР, заявивши, що країна реалізує політику розбудови ядерних сил для збільшення кількості ядерної зброї «в геометричній прогресії».