RU  UA

Чому візит лідера Китаю до Москви небезпечний: думка експерта

Надзвичайна активність, яку останнім часом розвинув Китай на міжнародній арені, є небезпечною для України.

Таке припущення в ефірі Апостроф TV висловив дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко.

Він зазначив, що спочатку Китай включився через присутність на Мюнхенській конференції, через різні двосторонні зустрічі, через поїздку до Москви голови комісії з закордонних справ ЦК КПК Вана Ї, виступ очільника КНР Сі Цзіньпіня, який готується на 24 число, підтримку суверенітету Ірану, про яку заявляв Китай, майбутній візит Сі Цзіньпіня до російської столиці, перерахував він.

Читайте також: Китай скоро може вступити у війну зі США: американський генерал назвав термін

"Китай має великі важелі впливу, він є фактично другою державою світу, і після саміту G-20 вони зі Сполученими Штатами визначають міжнародний порядок денний, і тому підключення Китаю у цю війну, це для нас небезпечність", - зазначив Руслан Осипенко.

Він вважає, що у зв’язку з позицією Сполучених Штатів Америки по українсько-російській війні у Сі Цзіньпіня навіть мирний план дещо підкоригують.

Росія вже втратила свій статус світового глобального партнера, перетворившись на регіональну державу. Натомість вага Китаю стала більшою, й акцент буде зміщений на діалог між Сполученими Штатами і Китаєм. "І це для нас погано, чесно кажучи", - вважає дипломат.

Нагадаємо, що США послала сигнал Китаю як країні, яка може стримати Тегеран від співпраці з РФ.