RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Загроза вторгнення Путіна в Прибалтику: у РФ ажіотаж навколо безпрецедентного кроку Литви

Росіян розбурхала публікація міністерством оборони Литви керівництва для своїх громадян як вести себе у випадку вторгнення Росії.

Документ опубліковано на сайті американського телеканалу CNN.

У рекомендаціях говориться, що треба бути уважними до дій Росії, оскільки вона не зволікає з використанням військових сил щодо своїх сусідів. Як приклад наводиться війна на Донбасі і участь у ній російських військ. Також підкреслюється, що на початку вторгнення Росія використовує "заперечення та невизначеність".

У посібнику наводиться інформація про російську військову техніку і зброю, способи виживання в диких умовах і надання медичної допомоги. Литовцям радять спостерігати і повідомляти владі країни, якщо Росія вторгнеться в яку-небудь частину країни.

Брошуру видано накладом 30 тисяч примірників і буде роздана по школах і бібліотеках.

Свою думку з цього приводу росіяни висловлюють в коментарях до новини на сайті "РИА Новости".

"Розкажіть це фінам. Адже росіяни до цих пір приховують, як 2-мільйонна Фінляндія Ординську росію засіяла трупами від Пітера до Ростова за 2 місяці. Литва теж дасть гідну відсіч", "Вони в Литві так чекають цієї окупації, що дивно навіть, чому вони самі себе не окуповували?!)", "Нашим туристам не треба їздити в Литву і лякати нещасних громадян. Білорусь, якщо вона дійсно наш союзник, повинна не відправляти через Литву нафтопродукти з російської нафти, а особливо з Мозирського НПЗ, який наполовину належить Роснефти. Мало що ))). Пожалійте нещасних литовців!", "На жаль всі патріоти перевелися, баранів завжди було більше. Так що і в Туреччину і у Францію і будуть жити в Англії", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", американські дослідники, які півроку тому заявили, що Росії для захоплення Латвії, Естонії і Литви знадобиться 60 годин, озвучили новий прогноз.