RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Порошенка дали оцінку переможцю президентських виборів в Австрії

Представник партії "зелених" Олександр Ван дер Беллен переміг у результаті повторного голосування на виборах президента Австрії. Українські політики поділилися своїми припущеннями щодо політики, яку буде проводити Ван дер Беллен.

Так, посол Україні в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці в Facebook повідомив про те, що нещодавно мав нагоду поспілкуватися з переможцем президентських виборів в цій країні.

"Враження таке: людина дуже розумна, дуже проєвропейська, але не антиросійська. Налаштована на компроміс, але не будь-якою ціною", - пише український дипломат про Ван дер Беллена.

Щерба висловив припущення, що при новому президенті політика Австрії щодо України не зміниться, і австрійці будуть підтримувати наш народ у всіх питаннях – "від безвізового режиму до засудження окупації Криму в ООН".

Керівник Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України Володимир Курінний зазначив, що "ховати стару Європу ще рано", так як на виборах президента Австрії "правий популіст" програв кандидату від "зелених".

Як повідомляв "Апостроф", Австрія запропонувала Україні допомогу в поверненні активів команди екс-президента Віктора Януковича.