RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В ЄС розповіли, як посилення співпраці між НАТО і ЄС допоможе Україні

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі 6-7 грудня проходить зустріч міністрів закордонних справ країн членів Альянсу. В рамках зустрічі відбулися переговори між генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом і високим представником ЄС Федерікою Могеріні, повідомляє кореспондент "Апострофа" в Брюселі.

За словами Столтенберга, сторони схвалили понад 40 пропозицій щодо поглиблення співпраці між НАТО і ЄС в семи ключових областях, включаючи протидію гібридним загрозам, питання морської безпеки і кіберзахисту. «Перед нами стоять нові загрози і виклики безпеці, які поєднують військові і невійськові засоби агресії, такі як гібридні і кіберзасоби. Ніхто з нас, ні НАТО, ні ЄС не володіють повним інструментарієм на реагування на ці виклики, тому ми повинні співпрацювати», - зазначив Столтенберг.

Відповідаючи на питання, яким чином посилення співпраці між ЄС і НАТО може допомогти Україні, Столтенберг і Федеріка Могеріні відповіли, що обидві організації вже надають допомогу Україні в питаннях реформування громадянського суспільства і сектора безпеки. «Особливо ми концетруємся на економічних, соціальних реформах і боротьбі з корупцією. Євросоюз завжди буде відданий цим процесам», - зазначила Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, в середу, 7 грудня в штаб-квартирі Альянсу відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО, в якому візьме участь міністр закордонних справ Павло Клімкін.