RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про причетність російських хакерів до витоку важливих документів у Німеччині

Секретні документи комітету парламенту Німеччини (бундестагу) щодо розслідування масштабного стеження Агентства національної безпеки (АНБ) США потрапили в розпорядження ресурсу Wikileaks в результаті атаки хакерів з Росії на IT-системи бундестагу навесні 2015 року.

Про це пише видання Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung з посиланням на джерело в спецслужбах ФРН, передає російська редакції DW.

Відзначається, що вищевказані документи, які датовані періодом з весни 2014 по січень 2015 року, з'явилися на сайті Wikileaks 1 грудня поточного року. Вони знаходилися на сервері адміністрації парламенту ФРН, і доступ до них був у депутатів, які входять в комітет з розслідування діяльності АНБ.

Крім цього, в Німеччині проводять паралелі між викраденням документів бундестагу і публікацією на Wikileaks компрометуючих документів Демократичної партії США в результаті кібератаки, за якою, на думку американських та німецьких спецслужб, також стоїть Кремль.

ЗМІ вважають, що результати роботи німецьких спецслужб представлять на початку 2017 року, після чого уряд ФРН має визначитися із заходами протидії можливій загрозі.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Барак Обама розпорядився підготувати доповідь про втручання РФ в американські вибори.