RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Безвіз для України: в Європарламенті зробили важливий крок

Європарламент затвердив механізм тимчасового призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми державами, що відкриває шлях для візової лібералізації для громадян України.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"За" проголосували 485 депутатів Європейського парламенту, "проти" – 132, "утрималися" – 29.

Перед цим голосуванням було досягнуто консенсусу між Радою ЄС та Європарламентом про компромісний текст угоди щодо впровадження механізму тимчасового припинення безвізових режимів.

Цей механізм дозволить обмежувати на дев'ять місяців вільні пересування в Шенгенській зоні для іноземців в разі стрімкого зростання нелегальної міграції або зловживань візової лібералізацією тієї чи іншої держави, для яких ЄС встановив безвізовий режим.

Одночасно зазначене рішення надає можливість фактичного винесення на одне з наступних засідань Європарламенту питання про скасування віз для громадян України і Грузії.

На сайті Європарламенту вказується, що рішення про надання Україні безвізового режиму може бути затверджено 1 лютого 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна отримає безвізовий режим з ЄС до кінця 2016 року.