RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З'явилися фото і відео масових протестів під будівлею Сейму в Польщі

З'явилися кадри з протестів, на які вийшли жителі Польщі у відповідь на те, що правляча партія прийняла рішення про бюджет на 2017 рік за стінами парламенту.

Повідомляється, що будівля парламенту охороняли більше сотні поліцейських, які були озброєні.

Як повідомляється в описі під кліпом з фотографіями з польського Сейму, який розміщений на каналі TopNews в Youtube, своїм протестом люди підтримали депутатів з опозиційних партій. Деякі парламентарі були незадоволені обмеженням кількості журналістів, які мають право бути присутніми на слуханнях парламенту.

Через невдоволення опозиції, слухання про бюджет були відкладені, а потім були проведені поза залою засідання парламенту. Тому опозиційні партії вважають процедуру незаконною і вимагають переглянути питання про бюджет 20 грудня.

Повідомляється, що до будівлі Сейму прибули близько 2,5 тисяч людей, які підтримують опозиціонерів. На одному з опублікованих відео з місця подій видно, що поліція не дала однієї з протестувальниць підійти до будівлі дуже близько.

Також журналісти повідомили про те, що голова правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський покинув будівлю зф допомогою поліцейських, які, за деякими даними, застосували сльозогінний газ проти учасників протесту.

Bez komentarza.pic.twitter.com/FesJLpWWGU

— Artur Warcholinski (@awarcholinski) 17 декабря 2016 г.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Польщі пройшли акції проти дій Анджея Дуди.