RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Європі спрогнозували вплив російської пропаганди на результат виборів у Німеччині

Російські ЗМІ чинять певний вплив в інформпросторі Німеччини, що деякою мірою може зіграти роль під час виборів до парламенту цієї країни в 2017 році.

Про це розповів німецький політолог Штефан Майстер в інтерв'ю "Апострофу".

"Однозначно, що Німеччина стала постійною метою для російської пропагандистської машини і кремлівські керівники будуть намагатися вплинути на виборчу кампанію, підтримуючи ліві і ультраправі партії", - пояснює експерт.

Як приклад Майстер згадав про реакцію місцевої влади на фейк у росЗМІ щодо зґвалтування в Німеччині дівчинки Лізи з Росії. Тоді німецька поліція здійснила розслідування і довела, що ця історія вигадана.

"Зараз німецькі спецслужби пильно спостерігають за діяльністю Росії. Насправді важко оцінити, наскільки впливова російська пропаганда", - каже Майстер.

При цьому експерт додав: "Канал Russia Today тут не дуже популярний, але його вміст широко поширюється у соціальних мережах, де є велика антиамериканська і антиєвропейська аудиторії. Вони підтримують AfD (право-популістська партія "Альтернатива для Німеччини", - "Апостроф") і PEGIDA (німецький антиісламський політичний рух, - "Апостроф"), а якраз саме ці сили намагаються підірвати наявну державну систему. Однак я не думаю, що вони зможуть суттєво вплинути на результати виборів".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що навіть президент РФ Володимир Путін на публіці видає фейки своїх ЗМІ за реальні події. Останній такий конфуз трапився, коли російський президент говорив про історію зі зґвалтуванням мігрантом хлопчика в Європі.