RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Німеччині засудили двох підручних Фірташа

У Німеччині суд виніс обвинувальний вирок по справі колишнього головного комісара кримінальної поліції землі Мекленбург-Передня Померанія Хайнца-Петера Гандорфа і екс-агента спецслужби НДР Христини Вілкенінґ, які, у справі яких фігурував і український олігарх-втікач Дмитро Фірташ.

Про це повідомляє українська редакція DW.

Гандорфа засудили до трьох років позбавлення волі за отримання хабарів в особливо великих розмірах, розкриття службових таємниць і ухилення від сплати податків. Вілкенінґ проведе за ґратами два роки і 10 місяців за дачу хабарів і підбурювання до видачі службових таємниць.

Фірташ з метою уникнути екстрадиції з Австрії в США, де йому загрожує тюремне ув'язнення за звинуваченням у корупції і конфіскація майна, звернувся до Вілкенінґ. У свою чергу, вона дала доручення Гандорфу зв'язатися з правоохоронними органами і спецслужбами США для отримання внутрішньої інформації по справі Фірташа.

Незважаючи на те, що операція виявилася невдалою, Вілкенінґ заплатила Гандорфу за роботу 26 тисяч євро. За інформацією німецької прокуратури, все у зв'язку з випадком Фірташа Вілкенінґ отримала близько 420 тисяч євро.

Сторону обвинувачення додала, що якщо б замовлення Фірташа було виконане, то за роботу Вілкенінґ могла б отримати від олігарха до 750 тисяч євро.

Як повідомляв "Апостроф", прокуратура Іспанії оголосила Фірташа в міжнародний розшук.