RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Парламент Шотландії проголосував проти Brexit

Парламент Шотландії проголосував проти прийняття запропонованого прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей плану з виходу країни з ЄС, повідомляє ВВС.

Проти урядового плану проголосували 90 шотландських парламентаріїв, а підтримали його - 34.

Втім, це рішення не матиме серйозних юридичних наслідків, оскільки в кінці січня Верховний суд Великобританії ухвалив, що для запуску офіційної процедури виходу з ЄС, уряд Великобританії не зобов'язане погоджувати рішення з регіональними парламентами.

Однак представник шотландської національної партії (SNP) та міністр Шотландії по Brexit Майкл Рассел наголосив на важливості проведеного голосування.

"Це голосування є більш, ніж символічним. Це важлива перевірка того, чи може бути почутий голос Шотландії, чи враховуються наші інтереси у політиці Великобританії", - заявив Рассел.

За його словами, Шотландія повинна виробити компроміс, який дозволить їй залишитися в складі єдиного ринку з ЄС, навіть якщо інша Великобританія його залишить.

Як повідомляв "Апостроф", більшість британських бізнесменів вважають, що рішення їх країни вийти зі складу Європейського Союзу вже негативно вплинуло на їх компанії.